Љубомир Еровић нам је открио корене фестивала:

Још као мали слушао сам приче старијих људи да бели бубрези, када се добро спреме, стимулишу сексуални нагон код особа које ово јело конзумирају. Мени је то изгледало смешно и глупо. Једном приликом, већ као одрастао човек (почетком 90-их година), био сам на некој журци и јео гулаш, који ми се изузетно свидео. Рекли су ми да једемо гулаш од дивљег зеца. Те ноћи нисам могао да спавам јер сам постао невероватно узбуђен и осећао страховиту потребу за женом. Такво искуство никада раније нисам доживео. Следећег дана, након дивље ноћи, сазнао сам од пријатеља да је јело био гулаш од белих бубрега.

Схватио сам да би то могло постати одлично средство за стимулисање сексуалне жеље и да би смо, кроз такмичења у спремању белих бубрега, могли да дођемо до рецепта најјачег афродизијака, којим би могли да освајимо свет. “Храном до бољег секса, не лековима”, је парола која ми је стално била у глави.

Проблеми, који су били присутни тих година на овим просторима, отежали су организацију. Прави тренутак за покретање овог такмичења указао се тек 2004. године. Позвао сам пар добрих пријатеља, рекао им да сам решио да направим такмичење и тако је све кренуло…”

“МУД®ИЈАДА” се може посматрати на више начина. Она, пре свега, представља спремање афродизијака и специјалитета. Може бити мерна јединица за храброст; начин којим се залутала овчица дозива памети; похвала некоме за мудрост и поштење. Она је средство за исмејавање и критику времена; начин којим исказујемо незадовољство у некој ситуацији. Примерено месту и тренутку, можемо нахранити пријатеља  и непријатеља, за трпезом или вербално…

Да нам буде добра ВЛАДА потребна је МУДРИЈАДА !

Према томе, добро размислите доласком на овај фестивал ! ИМАТЕ ЛИ МУДА ?

By | 2017-06-20T10:52:57+00:00 June 15th, 2015|Где смо и шта радимо, Идеја|