Балсиест човек на свету 2017-06-20T09:28:30+00:00

Project Description

За праву ствар покажи да имаш “МУДА “!

МУД®ИЈАДА, поред кулинарских вештина, жели да истакне све оне који су својим мудрим одлукама допринели побољшању квалитета живљења, људе који су показали невероватну храброст у спашавању туђих живота и личностима који су спремне да стану на чело доносећи правилне одлуке у тешком тренутку. Једноставно речено, људи великог срца који имају храбрости да раде велике и тешке ствари.

Крајем сваке календарске године, додељујемо почасне међународне сертификате за најподвиг године. Бирамо најхрабријег човека на свету: “The Ballsiest Man in The World”. Ово је веома тешко превести на српски или неки други језик. Надамо се да разумете ?

Ким Јон ун Предлог за 2017. Слика говори више од речи. Каже лепо  човек : ” благо ми се напасете муда ”

Вицтор Орбан . Предлог за 2017.

2016.

2016

2015

2015

2014

2014

2013

Едвард Сноуден тренутно живи у Русији где је добио привремени азил, јер га америчке власти траже због оптужби за предају тајних података специјалним службама других земаља и по свакој од три тачке прети му до 10 година затворске казне. Чак ни монстроузно велике казне ( као она коју је добила Челси Менинг) неће спречити следећег узбуњивача. Желите да зауставите узбуњиваче? Престаните да кршите закон – закључио је Сноуден.

2013

На почетку политичке каријере Ангела Меркел је обожавала да се хвали кулинарским способностима. Доста је похвала на рачун њене чорбе од кромпира, ћуфти од јунећег меса, а посебно њеног колача од шљива. Овај колач убрзо је постао мерило тога колико времена она може да посвети свом приватном животу. Приче о прављењу те посластице полако су нестале када је постала канцеларка. Ова жена има муда да се супростави мушкарцима.

Фелиx Баумгартнер – ваздухопловац, воли да ђипа са велике висине.
Човек који је дефинитивно обележио 2012-у, ушавши у историју човечанства, јесте Фелиx Баумгартнер. У поплави стандардних светских проблема, издвојио се померивши границе људских способности и врлина. Историјски скок са обода свемира је трајао 11 минута.

Јамес Цамерон – заронио на Маријанске бразде и дубину од 11,2 км сам. Џејмс Камерон, прослављен филмски редитељ, указао нам је на Маријанску бразду, најдубљу тачку планете. У неиспитано царство таме, 11,2км испод површине океана, спустио се у минијатурној подморници ризикујући свој живот да би нас упознао са царством неиспитаних и опасних дубина океана.

Јулиан Ассанге – суперхерој и светски одметник  Јулијан Асанж је, на челу Викиликса, ризикујући сопствени живот, светској јавности обелоданио прљаву позадину дипломатских игара. 2010. године разбеснео је Вашингтон објавивши на хиљаде поверљивих америчких докумената о ратовима у Ираку и Авганистану, а затим и депеше америчких дипломата из амбасада широм света.

Фукусхима радници се боре да зауставе топљење нуклеарног постројења. Сви радници очекују смрт због радијације у току наредних неколико недеља. Такозвана “Фукушимина педесеторка” изнова се излаже опасним степенима радијације док покушава да оспособи систем за хлађење. Они су прихватили да ће вероватно сви ускоро да умру због радијације или касније од последица рака.

Барак Обама – први председник тамне пути. Под утиском признања које је добио, док је држао говор пред сенаторима у Роз Гардену, позвао их је да покажу своја “баллс“ у превазилажењу тешких економских проблема. Бела кућа је саопштила да председнику вероватно неће бити омогућен одлазак на фестивал ради да преузмања награде.

Цхеслеy Сулленбергер – слика говори сама за себе (кандидат за најхрабрији акт 2010.)
Признање за изузетан подвиг 2010. години припало је пилоту Чеслију Саленбергеру. Он је, летелицу којој су мотори отказали по полетању, успео да приземљи на реку Хадсон, а својом мудром и правилном одлуком је спасио животе свих путника.

ArabicBelarusianBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDutchEnglishFinnishFrenchGermanGreekHungarianIcelandicIndonesianItalianJapaneseKoreanLatinMacedonianMaltesePortugueseRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkishVietnamese