Ко то тамо кува 2017-06-20T09:37:36+00:00

Project Description

КО ТО ТАМО КУВА

Број екипа које су учествовале на “МУДРИЈАДИ” је већи од 350. Екипе су биле састављене од стручњака из различитих професија: кувара, представника ресторана, људи из народа, професора на факултету, глумаца, доктора, ватрогасаца, ванземаљаца, новинара, земљораника, хуманитараца, креативаца, па и од оних који не знају како су се ту нашли. Једноставно речено, скуп људи жељних опуштања, одмора и дружења у природи далеко од урбане свакодневице. Женска популација чини 50% такмичара и посетилаца. Оне су јака конкуренција мушком делу такмичара. Жене су маштовитије у припремању ове врсте јела у поређењу са јачом половином.

Неки од такмичара превазишли су очекивања својим креацијама и иновацијама: од муда на бандашу, преко муда ванземаљаца, до коктела од белих бубрега.

Од свог настанка, “МУД®ИЈАДА” је придобила многобројне заљубљенике необичних дешавања из свих делова земаљске кугле. Кутлаче, са домаћим куварима, су укрштали ентузијасти из земаља попут Републике Српске, Аустралије, САД, Израела, Јужне Кореје, Македоније, Мађарске, Норвешке, Грчке, Бразила, Данске, Холандије, Бугарске… Свака од екипа припремала је један или више специјалитета из свог краја. Фестивал може похвалити великим бројем уникатних врхунских јела од тестиса.

Број кувара и начин спремања специјалитета повећава се из године у годину. Повећање учесника је довело до употребе тестиса животиња из различитих земаља и континената. Нашим јелима је седамнаест врста “донирало” беле бубреге. Аустралија је допринела тестисима од кенгура и ајкуле, Финска је подарила муда од лоса, Грци од вепра, Норвежани од њиховог јелена, Мађари су донели тестисе од певца и вепра; појавили су се бели бубрези од ноја, бика, магарца, ждрепца, срндаћа, овна, лабуда, фазана, јарца, медведа, бивола, муфлона. Данци су се истакли коктелом од тестиса: “Bourbon With Balls”.

ArabicBelarusianBulgarianChinese (Simplified)Chinese (Traditional)CroatianCzechDutchEnglishFinnishFrenchGermanGreekHungarianIcelandicIndonesianItalianJapaneseKoreanLatinMacedonianMaltesePortugueseRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwedishTurkishVietnamese